Линкови

Ads 468x60px

.

четвртак, 10. мај 2012.

Чудотворна икона Мајке Божије Погледај на смирење ~ Призри на смирење

Погледај на смирење ~ Призри на смирење


Икона Мајке Божије - Погледај на смирењеУсрдна молитва Мајци Божијој пред Њеним чудотворним ликом на овој икони помаже у свим тешким ситуацијама у животу.
 Црква је слави 16. септембра.

МОЛИТВА
О, Пресвета Госпођо, Богородице Дјево, виша од Херувима и часнија од Серафима, од рођења Богоизабранице! Погледај са небеских висина оком Твојим милостивим, на нас, Недостојне слуге Твоје, који се са умиљењем и сузама молимо пред Пречистим ликом Твојим; не ускрати нам заступништво Твоје и покров којим нас одржаваш у лутању овоземаљском, преболном и преметежном. Спаси нас од погибељи и јада наслеђених, уздигни из дубине греха, просветли ум наш помрачен страстима, и исцели ране душа и тела наших!

О, Премилосрдна Мајко Човекољубивог Владике! Задиви нас пребогатом милошћу Твојом, оснажи немоћну вољу нашу, за очување заповести Христових, омекшај окамењена срца наша за љубав према Богу и ближњима, даруј нам скрушено срце и истинско покајање, да очистивши се од скрнавних грехова, задобијемо живот хришћански миран и да добар одговор дамо на Страшном Суду Господа нашега Исуса Христа, Једнога са Беспочетним Оцем, и Пресветим, Благим и Животворним Духом, којима припада свака слава, част и поклоњење, сада и увек и у векове векова. Амин.
ИКОНЕ






Нема коментара:

Постави коментар