Линкови

Ads 468x60px

.

петак, 18. мај 2012.

ПОМОЗИМО МАЛОМ СЕРГЕЈУ!


СВЕТИ СЕРГЕЈЕ РАДОЊЕШКИ МОЛИ ХРИСТА ГОСПОДА ЗА МАЛОГ СЕРГЕЈА!  АМИН






Помозимо му да ЖИВИ! 


Сергеј Милићевић је деветомесечни дечак из Београда који болује од тумора на мозгу
и који својим плавим окицама моли за нашу помоћ...
Сергеј је рођен у мају 2011 године. Рођен је као здраво дете, тежак 3560 гр.. прави момак. Све до децембра 2011 године родитељи нису ни слутили да је њихово дете болесно. Приметили су да се дете чудно понача и да чудно колута очима... ту је све почело! У јануару 2012 године Сергеја су због претрага хоспитализовали и урадили му Магнетну резонанцу ендокранијума која је у супласералној регији, у нивоу оптичке хијазме и хипоталамуса показа постојање великог тумора.

Хирушка интервенција урађена је 20.01.2012 године. Урађена је птерионална краниотомија пришло се тумору субфронтално приказана су оба оптичка нерва на уласку у оптичке канале ендокранијално и смао трагови евентуално очуваних оптичких влакана по периферији лево и десно, као и структура у предњем делу масивног хипоталмохијазматског тумора која би могла одговарати остатку хијазме. Урађена је и биопсија тумора, да би се размотрило на који начин ће да започну лечење, које ни у ком случају не може да се спроводи зрачењем (због Сергејеве старости) Пошто су се лекари у Београду изјаснили да уколико се одлуче да тумор одстране операцијом постоји могућност да мали Сегеј остане без вида, родитељи су морали да потраже друго решење. Ефекат хемотерапије у Београду је такође доведен у питање због великог тумора!

Уз помоћ хуманитарних људи Милићевићи су успели да скупе одређену суму новца и да
20.3.2012 године отпутују у Истанбул, где је започето Сергејево лечење хемотерапијом, која ће трајати десет недеља. Ако хемотерапија да добар резултат , Сергеј ће бити оперисан.

Хемотерапија, живот у Истанбулу, операција, постоперативни трошкови, лекови, за све је то потребна велика сума новца, коју Милићевићи на жалост немају. Баш зато будимо хумани, БУДИМО ЉУДИ, покажимо да знамо помоћи и да имамо велико срце. помозимо Сергеју да живи!

смс на 1716

О Светом Сергеју Радоњешком! 

Сергеј Радоњешки (3. мај 1314 — 25. септембар 1392.) - монах и светитељ Руске православне цркве, оснивач манастира Свете Тројице у Сергијевом Посаду близу Москве, обновитељ монаштва у северној Русији.

Руска православна црква прославља га 5. јула по јулијанском календару.

Нема коментара:

Постави коментар